Ploeggeest


Soms vragen wij ons af of er in het wielertoerisme ook zoiets als ploeggeest bestaat ? Daar valt toch niets te winnen of te verliezen .En toch. Het belang van een goed werkende club heeft zeker zijn invloed op elk lid .Deel uit maken van een dynamische wielerclub zoals WTC De Putters die oog heeft voor mogelijkheden en beperkingen van zijn leden die sterk uitwaaieren op het gebied van geslacht , leeftijd en talenten , dat stimuleert !

Ieders doelstellingen trachten te verwezenlijken in de visie van onze club zal tot tevreden leden leiden. De aprés-rit met de clubleden, verzameld in het gezellig clublokaal De Valkaart; de gemeenschappelijke ritten onderverdeeld over de snellen en de iets trageren (A-B-C-D groepen); hernieuweng van een fris ogende en modieuze outfit ; meeleven van leuke en minder leuke momenten van de collega's Putters ; het jaarlijks clubetentje ; op een mindere dag je laten meedrijven in het zog van de fittere Puttersvriend, .....

Onzichtbaar en onbewust draagt een goede clubspirit bij tot het zich thuis voelen in de grote familie van de wielertoeristen .Een oproep aan al wie zich nog individueel over onze Vlaamse wegen beweegt , graag de oproep om zich aan te sluiten bij WTC De Putters. Je zult je nooit de meerwaarde ervan beklagen.

Onze club is verdeeld in vier groepen: A-B-C-D

Hieronder vind je een schematisch overzicht terug van onze 4 fietsgroepen voor de wegritten.
Dit moet je een goed beeld geven van hoe wij onze ritten proberen te verdelen onder de verschillende renners binnen WTC De Putters, maar afhankelijk van seizoen, weer en aanwezigen kunnen de afstanden en snelheden wat variëren.
We laten in principe niemand achter, bij pech wordt er gestopt en geholpen en Samen Uit, Samen Thuis is – ongeacht het sprintje op het eind van de rit – een principe van het huis.

  A Groep B Groep C Groep D Groep
Gem. snelheid + 37 km/u 33 - 36 km/u 30 - 32 km/u 25 - 28 km/u
Afstanden Woensdag max 90km max 80km 65-70km 50-60km
Afstanden Zondag 100-110km 100-110km 70-80km 70-80km
Woensdag 19u (zomertijd) 14u30 (ganse jaar o.l.v. Chris Beke)
19u (zomertijd)
19u (zomertijd) 19u (zomertijd)
Zondag 8u30 (zomertijd)
9u (wintertijd)
8u30 (zomertijd)
9u (wintertijd)
9u (ganse jaar) 9u (ganse jaar)
vertrek & Aankomst De valkaart Oostkamp
  • Albrecht Rodenbachstraat 42
  • 8020 Oostkamp
  • tel : 0473 80 93 31

 Veiligheid

Omwille van de veiligheid is het voor iedereen VERPLICHT om een fietshelm te dragen bij de ritten.
We vragen ook met aandrang om de wegcode te respecteren.